αρχική   gynfert.gr    

9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βασιλικής Βρετανικής Ακαδημίας Μαιευτήρων & Γυναικολόγων, Αθήνα, 28-30/9/2011

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο “9th International Scientific Meeting” στην Αθήνα, το οποίο οργανώθηκε από τη Βασιλική Ακαδημία Μαιευτήρων & Γυναικολόγων Αγγλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαιευτική & Γυναικολογική Εταιρία.  Συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 γιατροί από όλον τον κόσμο.

Ο Dr. Ηλίας Τσάκος συμμετείχε ενεργά στο Συνέδριο, Προεδρεύοντας στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα το “σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών”.

Επίσης, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Dr. Τσάκος ανακοίνωσε την επιστημονική μελέτη με θέμα “Ορμόνη Antimullerian (AMH), ο ρόλος της στην πρόγνωση της ωοθηκικής ανταπόκρισης κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση”, η οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη ελεύθερη ανακοίνωση “best oral communication award”.

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε μεταξύ 2008 – 2010 από το “Κέντρο Γυναικολογίας & Γονιμότητας” σε συνεργασία με τη 2η Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποτελεί το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής του κ. Αθανάσιου Τολίκα, Μαιευτήρα – Γυναικολόγου.

 

Keywords: Συνέδριο Βασιλικής Βρετανικής Ακαδημίας Μαιευτήρων & Γυναικολόγων, Ηλίας Τσάκος, πολυκυστικές ωοθήκες, Anti-Mullerian Hormone (AMH).