αρχική   gynfert.gr    

Ημερίδα Ανδρικής Υπογονιμότητας, Κλινική “Άγιος Λουκάς” 16/6/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2012 η Ημερίδα με θέμα “Ανδρική Υπογονιμότητα” στην Κλινική “Άγιος Λουκάς” , Θεσσαλονίκη.  Την Ημερίδα  παρακολούθησαν 92 άτομα – Γυναικολόγοι, Ουρολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Μικροβιολόγοι,  Ακτινολόγοι, Βιολόγοι και άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Την οργάνωση της Ημερίδας ανέλαβε ο κ. Ηλίας Τσάκος, ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές και συντόνισε τη συζήτηση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Κλινικής, Δρ Δημοσθένης Κατσάρκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σπουδαιότητα και επικαιρότητα του θέματος της ανδρικής υπογονιμότητας.

Ο κ. Γιώργος Καρύδας Χειρουργός Ουρολόγος, έδωσε τη διάλεξη με θέμα «Χειρουργικά αίτια – θεραπεία» και ανέπτυξε με σαφή και κατανοητό τρόπο τις ιδιαιτερότητες της χειρουργικής αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος κ. Κωνσταντίνος Βακαλίδης παρουσίασε τα «Παθολογικά αίτια και τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας», ανέπτυξε εκτενώς τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθολογικών αιτίων της ανδρικής υπογονιμότητας με ιδιαίτερη έμφαση στις φλεγμονές.

Η Βιολόγος, Δρ. Στεφανία Λυμπέρη στην διάλεξή της με θέμα : «Ο ρόλος του Βιολόγου», ανέλυσε το ρόλο του Βιολόγου στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας.

Ο κ. Ηλίας Τσάκος, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής παρουσίασε το θέμα:  «Ο ρόλος του Γυναικολόγου, στην ανδρική Υπογονιμότητα», όπου ανλύθηκε ο  ρόλος του εξειδικευμένου Γυναικολόγου  στην αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού με εκτενή αναφορά στις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, απαντήσεις και ενδιαφέρουσα συζήτηση.  Η Ημερίδα έκλεισε με δεξίωση που παρατέθηκε στους χώρους της Κλινικής.

Λέξεις κλειδιά: ανδρική υπογονιμότητα, Γυναικολόγος, Ουρολόγος, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF, ICSI).