αρχική   gynfert.gr    

Επιστημονική επίσκεψη του Dr. Ηλία Τσάκου στο Νοσοκομείο Karolinska της Στοκχόλμης

Επιστημονική επίσκεψη του Dr. Ηλία Τσάκου στο Νοσοκομείο Karolinska της Στοκχόλμης Ο Dr. Ηλίας Τσάκος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Karolinska της Στοκχόλμης έπειτα από πρόσκληση του Dr. Άγγελου Σιούτα, Γυναικολόγου – Ογκολόγου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πραγματοποιήθηκε επιστημονική ανταλλαγή απόψεων και επιπλέον ο κ. Τσάκος εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε σε Ρομποτικές γυναικολογικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci.

O κ. Σιούτας είναι αναπληρωτής Διευθυντής στο τμήμα της Γυναικολογικής Ογκολογίας και ένας από τους τρεις πιστοποιημένους Ρομποτικούς γυναικολόγους Χειρουργούς στην Σουηδία με μεγάλη εμπειρία στην πραγματοποίηση των χειρουργείων αυτών.

Η επιστημονική ανταλλαγή έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας που διατηρεί το Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας με το Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Karolinska.Η ρομποτική χειρουργική αποκτά διαρκώς και μεγαλύτερη εφαρμογή διεθνώς, διευρύνοντας τις ενδείξεις και τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Το αυξημένο κόστος της μεθόδου αντιρροπείται, σε μεγάλο βαθμό, από την ελαχιστοποίηση της νοσηλείας τoυ ασθενή και την ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ρομποτική χειρουργική, στα επόμενα χρόνια, θα αποκτήσει σημαντική θέση στις χειρουργικές επιλογές του σύγχρονου Έλληνα χειρουργού.