αρχική   gynfert.gr    

Το EmbryoClinic στο 1o Συνέδριο “Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής”, Αθήνα, 22 – 24 Νοεμβρίου 2013

eleyiaΗ Επιστημονική Ομάδα του EmbryoClinic συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με τίτλο “Εξωσωματική Γονιμοποίηση:  Παρελθόν – Παρόν & Μέλλον” στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 22 – 24 Νοεμβρίου 2013.

Ο Dr Ηλίας Τσάκος ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και συμμετείχε ενεργά με τη διάλεξη “Ορμόνη Anti-Mullerian (AMH).  Ο ρόλος της στη γονιμότητα”.

Ο Dr Βύρων Ασημακόπουλος, Κλινικός Εμβρυολόγος και Αν. Καθηγητής ΔΠΘ,  συμμετείχε με τις ανακοινώσεις “Έκφραση του Συστήματος GnRH σε αθανατοποιημένα ανθρώπινα ωχρινοποιημένα κοκκώδη κύτταρα της σειράς HGL5” και

“Σύγκριση δύο συσκευών υαλοποίησης: Plastic Blade έναντι McGill Cryoleaf” καθώς και την ομιλία “RFαμίδια:  αναπόσπαστα μέρη του άξονα Υποθάλαμος – Υπόφυση – Γονάδες με καθοριστικό ρυθμιστικό ρόλο”.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε αναδρομή στο παρελθόν και παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των Κλινικών Εξωσωματικής στην Ελλάδα, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, χάρις στις ικανότητες των εξειδικευμένων ιατρών και κλινικών εμβρυολόγων.  Επίσης, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις, τα επιτεύγματα και τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και στο εξωτερικό, τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση των ποσοστών εγκυμοσύνης.


Keywords: 1o Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εξωσωματική γονιμοποίηση, ορμόνη anti-mullerian, AMH, GnRH, υαλοποίηση, RFαμίδια, Ηλίας Τσάκος, Βύρων Ασημακόπουλος, Κέντρο Γυναικολογίας & Γονιμότητας, EmbryoClinic